iPro-N

iPro-N in het kort

iPro-N stimuleert de ontwikkeling van intelligente producten en productieprocessen, en biedt een opstap naar samenwerking in het Nederlands-Duitse grensgebied. De vele kleine en middelgrote ondernemingen in het grensgebied zijn in hoge mate verantwoordelijk voor de welvaart in de regio. Het permanent innoveren en verbeteren en nieuwe producten op de markt aanbieden, versterkt hun concurrentiepositie en biedt daarmee continuïteit voor het bedrijf.

In vijf stappen van idee naar prototype

Het programma heeft verschillende fases, van pril idee tot aan de bouw van een prototype. Afhankelijk van de fase waarin de innovatie verkeert, kon men ook één of meer stappen overslaan. Het project biedt bedrijven in het werkgebied van de EUREGIO en de Euregio Eems-Dollard subsidies op externe en eigen kosten voor innovaties die uitmonden in prototypes van intelligente producten. De fases die mkb-ers kunnen doorlopen zijn: 

iPro-N is speciaal voor mkb-bedrijven

  • met innovatieve projectideeën;
  • in het Nederlands-Duitse grensgebied;
  • klaar voor grensoverschrijdende samenwerking.

iPro-N biedt ondersteuning

  • van concept- tot aan prototype-ontwikkeling;
  • met knowhow en subsidie;
  • bij de samenwerking met partners over de grens;
  • met een grensoverschrijdend netwerk.

iPro-N wordt in het kader van het INTERREG V A-programma Deutschland-Nederland door de Europese Unie ondersteund uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Het project wordt gecofinancierd door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de provincies Drenthe, Friesland, Gelderland, Groningen en Overijssel, en door de deelstaten Niedersachsen en Nordrhein-Westfalen. De partners die samenwerken binnen iPro-N zijn: Oost NL (lead partner), Emsland GmbH, Novel T, Münsterland e.V., TAFH Münster and Technologie Centrum Noord-Nederland (TCNN).

iPro in het kort (klik voor vergrootte weergave)